Lugeja küsib: miks ei oska turvatöötajad eesti keelt?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvatöötaja.
Turvatöötaja. Foto: G4S

«Küsiks sellist asja, et miks ei oska paljude turvafirmade töötajad eesti keelt? Töö tõttu liigun palju ringi erinevate asutuste ja ka sadamate tollitsoonides ja turvakontroll on igal pool. Väga paljudes kohtades, kus valvab turvafirma, ei oska sealsed töötajad eesti keelt, mõni mitte sõnakestki,» soovib lugeja teada.

Vastab G4S värbamisjuht/personalijuht Indrek Sarjas.

Me ei saa vastata teiste turvafirmade eest ja seetõttu ei tahaks taolisi üldistusi kogu valdkonna kohta siiski teha. Turvaseaduse järgi nõutakse turvatöötajatelt, kes tagavad avalikku korda ja kasutavad selleks ka erivahendeid, eesti keele oskust vähemalt B2 tasemel. Eesti keele oskamise osas teostab järelevalvet politsei.

Kui on kahtlusi, et turvatöötaja ei saa oma tööülesandeid täites ja kliendiga suheldes eesti keelega hakkama, siis võib sellest teada anda kas järelevalveametile või ettevõttele endale. Meie oleme selliste vihjete üle alati tänulikud ja võtame neid tõsiselt. Peame selliseid tähelepanekuid oluliseks ka kogu valdkonna mõttes teenuse paremal osutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles