Piletilevi tahab hakata praamipileteid müüma

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: JALGPALL :TALLINN, EESTI, 17OCT11.
Piletilevi müügipunktides tulid müügile Eesti - Iirimaa EM-i play off kohtumise piletid. Pildil 30-40 inimest piletijärjekorras Viru keskuse müügipunktis.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: JALGPALL :TALLINN, EESTI, 17OCT11. Piletilevi müügipunktides tulid müügile Eesti - Iirimaa EM-i play off kohtumise piletid. Pildil 30-40 inimest piletijärjekorras Viru keskuse müügipunktis. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ligi 20 aastat kultuurisündmuste piletite müügiga tegelenud Piletilevi soovib hakata ka praamipileteid müüma.

«Oleme teinud Tallinna Sadamale ettepaneku, et Piletilevi soovib osaleda praamipiletite müügilahenduse pakkumisel,» sõnas ettevõtte teatel selle juht Jaanus Beilmann. Hetkel otsib Tallinna Sadam, kes hakkab 2016. aasta sügisest haldama praamipiletite veebipoodi, selleks sobivat IT-lahendust.

Beilmanni sõnul annab tänast praamipiletite müügisüsteemi kasutajasõbralikkust annab korralikult parandada. «Oleme veendunud, et sadam säästaks sel moel mitmesaja tuhande eurose kulutuse pealt, mis tuleks teha täiesti uue korralikult toimiva veebipoelahenduse loomiseks, või ka olemasoleva parendamiseks,» kirjeldas Beilmann.

See muudaks praamipiletite soetamise kättesaadavamaks ka näiteks lähiriikide turistidele. «See muudab ligipääsu saartele mugavamaks ka välisturistidele, kes muidu end keeruka logistikaga vaevama ei hakkaks,» lisas Beilmann. Piletilevi juhi sõnul võiks tulevikus Piletilevi kaudu saada osta nii laeva-, rongi- kui bussipileteid.

Piletilevi müügisüsteemi ja veebilahenduste kaudu müüdi 2014. aastal 2,5 miljonit piletit. Keskkonna suuremateks kasutajateks on Teater Vanemuine, Pimedate Ööde Filmifestival, Eesti Jalgpalliliit, Eesti Pärimusmuusikakeskus, Positivus festival, hokiklubi Riia Dünamo ja teised.

Piletilevi tegutseb aastast 1997 ja ettevõttel on üle Eesti 160 müügipunkti. Lätis tegutsetakse nime Bilesu Serviss ja Leedus brändi Bilietu Pasaulis nime all. Süsteemi kodulehtede kogukasutus aastas on üle 15 miljoni külastuse.  Baltimaade peale on ettevõttel kokku 413 müügipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles