Patareide eluiga võib pikeneda kuni kaheksa korda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patareisid on võimalik nüüd täisvõimsusel kasutada.
Patareisid on võimalik nüüd täisvõimsusel kasutada. Foto: SCANPIX

Batteroo patareifirma meeskond Silicon Valley’st lõi uue seadme nimega Batteriser, mis tagab patareide täisvõimsusel tegutsemise.

Üks Batteriseri loojatest, Bob Roohparvar võrdles uue toote põhimõtet hambapastatuubiga, vahendab news.com.au. «Kui sa pigistad tuubi otsast, ei saa sa sellegipoolest kogu pastat sellest välja,» ütles ta.

Batteroo firma on esimene, kes vallandas pealtnäha kasutusvõimetust patareist seni tarvitamata jõu ning laiendas sellega patarei eluiga kuni kaheksa korda.

«Enam pole vaja vanu patareisid minema visata ega raisata raha uutele, sest on olemas tehnoloogia, mis säästab nii raha, energiat kui ka keskkonda, sest muuhulgas väheneb prügilatesse jõudvate patareide hulk,» lisab Roohparvar.

Batteriser on hetkel ainuke omalaadne toode. See ilmub Amazonisse aasta teises pooles, on saadaval AA , AAA, C ja D tüüpi patareidele ning neljane pakk tuleb müügile vähem kui 10 dollariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles