Algab üleriigiline leivanädal

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivaliit korraldab leivanädalat. Pildil nädala puhuks välja antud ideede ja näpunäidetega töövihiku esikaas.
Leivaliit korraldab leivanädalat. Pildil nädala puhuks välja antud ideede ja näpunäidetega töövihiku esikaas. Foto: Tarbija24

Tänasest pühapäevani peetakse leivaliidu eestvedamisel üleriigilist leivanädalat, mille seekordseks teemaks on «Rukkileib meie laual».

Leivanädala raames toimuvad üritused üle kogu Eesti ning paljud neist on suunatud koolilastele ja noortele. Kõigil on võimalus käia tehastes rukkileiva küpsetamist vaatamas ja leivameistrid käivad ise koolides oma tööst rääkimas. 

Traditsiooniliselt viiakse leivanädala raames presidendilossi uudseleib. Nädal lõpeb lõikuspüha tähistamise ning tänujumalateenistusega, mis seekord toimuvad Suure-Jaanis ja Olustveres.

Leivanädala idee sai alguse 31. mail 1998. aastal Halliste kiriku perepäeval, kus õpetaja Kalev Raave õnnistas ja jagas rahvale rukkileiba. Paar aastat hiljem viidi nädal oktoobrikuu teisele nädalale ja lõpetamisüritused lõikus-tänupühale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles