Laevafirma valmistub kõigi aegade suurimaks jaanimölluks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode järjekord Kuivastu sadamas
Autode järjekord Kuivastu sadamas Foto: Erik Prozes / Postimees

Jaanipühade perioodiks toob mandri ja saartevahelise laevaliikluse eest vastutav Väinamere Liinid Kuivastu-Virtsu liinile läbi aegade suurima võimsuse – liini teenindavad samaaegselt kolm parvlaeva.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul püstitab saarte ja mandri vahel reisijate arv pidevalt uusi rekordeid, veelgi kiiremini kasvab e-piletite ost, mis laevafirma teatel oli maikuus 40 protsenti enam kui mullu.

«Kuivastu-Virtsu liinil kohanesid reisijad väiksema laeva – Regula – tulekuga nädala jooksul paindlikult,» sõnas Hiiuväin. Sellele aitaski kaasa e-piletite senisest suurem ost.

Hiiuväina kinnitusel ehmatas ainult esimene nädalavahetus peale Regula liinile tulekut sõitjaid tipptunnil 1,5-2 tunnini küündivate ooteaegadega, kuid järgnevatel nädalavahetustel enam sadamast väljapoole pikki järjekordi pole tekkinud. «Samas pole sõidukite arv vähenenud, vaid vastupidi – kasvab järjekindlalt,» rääkis Hiiuväin.

Väinamere Liinid teenindas maikuus Kuivastu–Virtsu liinil 52 277 sõidukit ja 123 636 reisijat, mis on vastavalt seitse ja üheksa protsenti enam kui mullu samal kuul, samas kui e-piletite ostmine kasvas rekordiliselt ligi 40 protsenti võrreldes eelmise aasta maikuuga. Heltermaa-Rohuküla liinil kasvas sõidukite arv samuti seitse protsenti ning reisijate arv 11 protsenti – liinil sõitis 19 656 sõidukit ja 47 345 reisijat.

Operaator valmistub nüüd aasta kõige suurema nõudlusega perioodiks – jaanipühadeks, mil Kuivastu-Virtsu liin saab kolme parvlaeva näol läbi aegade suurima võimsuse. «Kõik reisijad on Saaremaale ja Hiiumaale väga oodatud ning kõik saavad ilusasti üle veetud,» kinnitas Hiiuväin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles