Täna Radaris: Viral Angels peibutab eestlasi ulmetootlusega

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viral Angelsi logo.
Viral Angelsi logo. Foto: Radar

Võrkturunduse teel uusi liikmeid kaasav rahvusvaheline investeerimisskeem peibutab suure tulu lootusega juba sadu eestlasi, kes on oma säästud mängu pannud, kuid skeemi ilusa fassaadi sees on mõned mõrad – teiste seas hoiatab selle eest ka finantsinspektsioon.

Kolm aastat tagasi alustanud investeerimisfirmal on praeguseks üle maailma 28 000 liiget. Eestis on liitunuid paarisaja ringis. Viral Angels on skeem, millega liitunuile müüakse kõrgelennulisi ootusi. Firmaga liitunud maksavad igakuist liikmetasu, mis algab 89 eurost. Kallimad paketid maksavad lausa 1000 eurot kuus.

Raplas toimetav ettevõtlik daam Anne Nauri liitus Viral Angelsiga 2012. aastal. «Olen praeguseks makset tasunud 6600 eurot ja kui see ära jaotada, siis on see keskeltläbi 185 eurot kuus. Ja minul on täna börsile minevate ettevõtete aktsiaid üle 900 000,» rääkis ta.

Et Viral Angelsi äriskeem tervikuna ei paista korrektne, on märganud ka finantsinspektsioon. «Neil tegevusluba ei ole ja seetõttu oleme pannud oma kodulehele hoiatuse üles, et neil ei ole mingisugust tegutsemisõigust investeerimisvaldkonnas,» ütles finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.

Lisaks Eestile on Viral Angelsi võtnud oma luubi alla ka Rootsi ja Saksamaa järelvalveasutused. Radar käis Stockholmis Viral Angelsi peakontoris uurimas, kuidas inimesi võrku meelitatakse ning milliseid õigustusi firma ise oma eksistentsile välja toob. Radar on Kanal 2 eetris täna õhtul kell 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles