Ülilihtne nipp toiduainete paremaks säilitamiseks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On oluline paigutada toidud külmkappi säilivustähtaja järgi.
On oluline paigutada toidud külmkappi säilivustähtaja järgi. Foto: SCANPIX

Tihti mõeldakse, kuidas raisata vähem raha toidule ning säilitada seda kodus paremini - selleks tasub kasutada kauplustest ülevõetud lihtsat nippi.

Kauplustes on käibel ülimalt lihtne ja oluline võte – näiteks kui lattu tuuakse uusi värskeid piimatooteid, paigutatakse need riiulitele vanemate, vähesema säilivustähtajaga toodete taha, vahendab Huffington Post. Seega on poeriiulis ostja käeulatuses esmalt vanem toode.

See tagab kindluse, et lähema säilivustähtajaga tooted ostetakse enne riknemist ära ning poed ei pea neid tähtaja tõttu tõenäoliselt minema viskama. Tegu on lihtsa, ent väga efektiivse võttega, mida võid kasutada ka nii oma köögiriiulitel kui ka külmkapis.

Äsjaostetud toidukaupade kodus laiali ladumine on tüütu kohustus, seega pole üllatav, kui viskad asjad suvalises järjekorras kappidesse. Selle asemel tasub siiski välja sorteerida kiiremini riknevad kaubad ning seada need riiulitel ettepoole. See väike samm kindlustab, et kasutad varem ära vanemad ja kergemini riknevad toiduained, kui lähed uuemate toodete kallale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles