Ka saartel on aedmaasikas hiline

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa maasikakasvatajad loodavad esimest saaki alles jaanipäevaks.
Saaremaa maasikakasvatajad loodavad esimest saaki alles jaanipäevaks. Foto: SCANPIX

Sarnaselt mandrile jõuab ka Saaremaal kasvatud aedmaasikas Kuressaare turule jaheda kevade tõttu mullusest kaks nädalat hiljem.

«Mul oli eile hommikul juba kaks roosat marja, aga siis tuli hakiparv ja praegu ei ole enam ühtegi,» rääkis Saarte Häälele Orissaare valla maasikakasvataja Agnes Peucker. Möödunud aastal juba 11. juunil esimesena kodumaise aedmaasikaga Kuressaare turule saabunud Peucker ütles, et esimeste marjade valmimiseni kulub veel vähemalt kümme päeva.

«Jaanipäevaks tahaks nagu näole anda,» lisas Kuressaare turu üks nõutavama toodanguga maasikakasvatajaid Helve Turja, kes kuulub maasikakasvatajate n-ö Kõljala klanni. Möödunud aastal korjas Helve Turja esimesed maasikad 13. juunil, aga siis oli soojust oluliselt rohkem.

Maasikakasvatajatest esimese turule saabujana on Agnes Peucker sageli ka see, kes määrab varase maasika hinna, mis mullu oli 15 eurot kilo ja pälvis tähelepanu ka üleriigilises meedias. Ehkki hind hakkas päev-päevalt alanema, pidasid ka hiljem turule tulnud maasikakasvatajad esimeste maasikate eest küsitud hinda liiga soolaseks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles