Nutitelefoni ja tahvelarvuti omanikud võivad kergemalt hingata

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti
Tahvelarvuti Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mobiilioperaator Elisa hakkab homsest pakkuma koos If Kindlustuse ja F-Secure'iga tervikliku nutikindlustust, mis kaitseb mobiiltelefoni ja tahvelarvutit mitmel viisil.

«Uudne nutikindlustus hõlmab endas tänu kindlustusega kaasnevale viirusetõrje tarkvarale kaitset nii seadme garantii tingimustest välja jäävate kahjustuste ja varguste kui ka pahavara eest,» selgitas Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Tema sõnul on füüsiliste vigastuste poolelt kõige sagedasem kahjustus nutiseadmete puhul Elisa klientidel ekraani purunemine, sellele järgnevad veekahjustused ning vargused. «Nutikindlustus aitab tagada ka selle, et purunenud või veekahjustuse saanud ekraan saab muretult ära parandatud või seade asendatud,» selgitas Hiiepuu.  

Uus nutikindlustus kaitsebki mobiiltelefoni ja tahvelarvutit vette või kõvale pinnale kukkumise eest ning ka põrutuse ja varguse vastu ning seda sõltumata sellest, kas õnnetus juhtub Eestis või välismaal.

Viirusetõrjeprogrammi saab Elisa klient tasuta kaasa kuueks kuuks maailmas väga tuntud ettevõttelt F-Secure, kelle kasutatav tehnoloogia on neli aastat järjest võitnud ka parima viirusekaitse auhinna. Tasuta perioodi lõppedes saab Elisa nutikindlustuse klient ka hilisema viirusetõrje paketi turuhinnast soodsamalt.

Andrus Hiiepuu tõdes, et paljud tahvelarvutite ja nutitelefonide kasutajad ei ole oma seadmele rakendanud mingisuguseid kaitsemeetmeid. «Samas on tänapäeva nutiseade nagu väike arvuti, mis on meil iga päev kasutuses ja taskus kaasas ning pidevalt erinevate rakendustega andmeid vahetamas,» märkis Hiiepuu. Selle vastu peakski viirustõrjeprogramm kaitset pakkuma.

Nutikindlustuse saab teha vaid uuele Elisast ostetud nutiseadmele ning selle kehtivusaeg on alates seadme soetamise hetkest kaks aastat. Kindlustuslepingut saavad sõlmida nii era- kui ka ärikliendid. Ühe seadme kohta tagab kindlustus kaitse kuni kolme õnnetusjuhtumi korral. Nutikindlustuse saab soetada lähimast Elisa esindusest. Elisa Nutikindlustuse kuutasu algab alates 2,5 eurosest kuutasust.

Tele2 turundus- ja müügidirektori Kristjan Seema sõnul oli aga Tele2 esimene mobiilioperaator Eestis, kes juba 2013. aastal hakkas Kaspersky'ga pakkuma nutiseadmete viirusetõrjet ning sarnaselt Elisaga kindlustab tahvleid ja nutitelefone koos IF Kindlustusega tänavu märtsist. Tele2 klientidele maksab seadmekindlustus vastavalt telefoni või tahvelarvuti hinnale 1,99 kuni 6,99 eurot kuus.

«Kindlustuskaitse all on seadme kukkumine, purunemine, veekahjud ning ka vargus,» märkis Seema. Tema sõnul on remondifirmade statistika kohaselt 70 protsenti garantii alla mitteminevatest remonttöödest seotud mehaaniliste vigastustega ning neist omakorda 70 protsenti on ekraani kahjustused.

Seema kinnitusel on nutitelefonide kindlustamise teenus populaarne – Eestis sõlmib seadmele kindlustuse iga neljanda nutitelefoni ostja. «See osakaal kasvab järjest, Rootsis näiteks kindlustatakse 80 protsenti uutest seadmetest,» lisas Tele2 turundus- ja müügidirektor.

Eesti Telekomi meediasuhete juhi Raigo Neudorfi sõnul nemad hetkel sellist teenust oma klientidele ei paku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles