Lihatoodete tarbimine kahekordistub jaanipäevaks

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäevaks kasvab eestlaste lihatarbimine suureks.
Jaanipäevaks kasvab eestlaste lihatarbimine suureks. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Rakvere lihatööstus valmistub kiireks ajaks, sest jaaninädalal on tellimused grilltoodetele tavapärasest kaks korda suuremad.

Rakvere lihakombinaat prognoosib jaaninädalal grill- ja lihatoodete tarbimise kahekordistumist. Valmistudes tavapärasest suuremaks tootmismahuks palkas tehas üle 30 ajutise suveabilise. 

«Suurel määral dikteerib grilltoodete tarbimise mahtu ilm, ent kogemus näitab, et isegi vihmasel jaaninädalal kasvab grilltoodete tarbimine hoogsalt. Oleme selleks valmis, et poelette tühjaks ei ostetaks,» ütles Rakvere turundusjuht Triin Lõoke.

Lõokese sõnul on jaaniperioodi müügihittideks traditsiooniliselt klassikalised tooted nagu Rakvere grill-ribid, Perešašlõkk, keefirimarinaadis šašlõkk ja Lastegrillvorstid ploomidega lambasooles.

«Üllatuslikult oli eelmise aasta jaaninädala enimmüüdud toode hoopis Rakvere Lastevorst – selle tingis aga kehv ilm, mistõttu inimesed ostsid pigem tooteid, mida saab nii koduköögis kui õues grillil valmistada. Lastevorsti suur müük vihjab, et populaarseim jaanitoit oli kartulisalat, mis on traditsiooniliselt eestlaste peolaual. Loodame, et seekord soosib ilm jaanipäevalisi paremini ning inimesed saavad nautida värskes õhus grillimist ja einestamist,» lisas Lõoke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles