Video: eesti koolipoiss kogub oma kätetöö abil sünnipäevareisi jaoks raha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhikoolipoisi lõputööks tehtud pinki saab kasutada nii laua kui toolina.
Põhikoolipoisi lõputööks tehtud pinki saab kasutada nii laua kui toolina. Foto: Kuvatõmmis

Võrumaal elav Joosep Peetsalu (14) on otsustanud omanäoliste pinkide tegemisega koguda kokku oma 15. sünnipäeva reisiraha.

«Tegin oma lõputöö ja mõtlesin, et võiks ju selliseid laud-pink-toole tootma hakata,» kirjutab Võrumaa koolipoiss oma Facebooki lehel ning lisab, et hakkab sellega koguma raha oma 15. sünnipäeva reisi jaoks.

Selle nädala teisipäeval üles laetud videot omanäolisest pingist, mida saab kasutada ka lauana, on tänaseks Facebookis jagatud ligi 2100 korda ning seda on vaadatud ligi 105 000 korda. «Algul lootsin ma, et ehk tuleb 1000 vaatamist, aga sellist huvi oma lõputöö videole ei osanud ma küll oodata,» sõnas Võrumaa poiss, kelle jaoks tuli video populaarsus suure üllatusena.

Üleskutse peale on temaga paljud inimesed ühendust võtnud ja algatust kiitnud. «Plaanisin sel suvel teha kusagil neli kuni viis aialaud-pink-tooli ja nendele on huvilised olemas,» rääkis poiss, keda selle juures on lubanud ka tema lõputöö juhendaja aidata.

Unistuste sünnipäevareis, mille jaoks poiss pinkide tegemisega raha teenib, on 14-aastase poisi kohta üpris ebatavaline. «Üheks reisiunistuseks on minna Hawaiile delfiinidega ujuma ja sealsete ökofarmidega tutvuma, sest ma näen ka ennast tulevikus Lõuna-Eestis talupidamisega tegelemas,» sõnab septembrikuu sünnipäevalaps.

Aprillikuus pälvis sarnaselt suure tähelepanu ka üks Audru koolipoiss, kes müüs lindude pesakaste selleks, et Tartusse Ahhaa keskusse ekskursioonile sõita.

Vaata Joosepi videoüleskutset lähemalt allpool.

Posted by Joosep Peetsalu on Tuesday, June 9, 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles