Tänavatoidu eest saab nädalavahetusel tasuda mobiiliga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilsed tellimused ja maksed vähendavad järjekordades seismist.
Mobiilsed tellimused ja maksed vähendavad järjekordades seismist. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Tallinnas asetleidval tänavatoidufestival saab viies toidukohas tellimuse esitada ja toidu eest tasuda mobiiliga.

Mobiiliga saab ilma järjekorras seismata tänavatoitu kätte Ruhe, Hottokas, Öku Foodtruck, Food@ttack ja Hungry Karl müügipunktides. 

Mobiilset teenust saavad kasutada nutitelefonide omanikud, kes laevad enda telefoni  mobiilse rahakoti (näiteks Mobleti) äpi  ning loovad seejärel kasutajakonto.

«Toidukohtade maksesüsteemid on ühendatud mobiilimaksete platvormiga nii, et nad saavad mobiilselt võtta tellimusi ja lubada ostude eest mobiiliga tasumist,» selgitas mobiilimaksete platvormi arendava ettevõtte WoraPay Eesti esindaja Edgar Pravon. See muudab maksete vastuvõtmise mugavamaks ning vähendab ka järjekordi.

«Praegu on enamik mobiilseid rahakotte ühendatud krediitkaardi või deebet pluss kaartidega. Seega makse sooritamiseks peab eelnevalt enda kaardiga internetimaksed lubama – seda saab igaüks kontrollida internetipangast,» ütles Pravon.

Edasine mobiilse rahakoti kasutamine on juba lihtne.

«Avades mobiilse rahakoti rakenduse, tuleb skaneerida toidukoha menüü juures asuvat QR koodi, mille alusel väljastatakse arve, mida tuleb kontrollida ja kinnitada – nii ongi tellimus esitatud ja selle eest ka tasutud,» selgitas Pravon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles