Riikliku matusetoetust on saanud üle 120 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matusetoetuse suurus on 250 eurot.
Matusetoetuse suurus on 250 eurot. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Käesoleva aasta algusest hakkas riik taas maksma matusetoetust, praeguseks on riigilt toetust saanud üle 120 inimese.

Riikliku matusetoetust saavad üksnes need, kes kuuluvad toimetulekutoetust saanud perekonda sotsiaalhoolekande seaduse tähenduses. Ühekordse toetuse suurus on 250 eurot.

Sotsiaalkindlustusameti kommunikatsiooninõunik Regina Salmu ütles BNS-ile, et alates tänavu 1. jaanuarist on riikliku matusetoetust taotlenud kokku 124 inimest kogusummas 28 354 eurot. «Toetust ei maksta inimesele, vaid omavalitsusele selle inimese eest,» selgitas Salmu.

Tema sõnul said mõned vallavalitsused toetust alla kehtestatud määra või said eelmise aasta määra ulatuses, mis oli väiksem.

250 euro suurust matusetoetust saavad taotleda inimesed, kellele määrati toimetulekutoetus kas matusetoetuse taotlemise kuul või sellele eelnenud aasta jooksul vähemalt ühel korral.

Matuse korraldamise kulud on surnu transportimise, tuhastamise või matmise ning leinatalituse kulud. Riikliku matusetoetuse seaduse muudatuse kohaselt on õigus matusetoetusele matusekorraldajal, kes kannab matuse korraldamise kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles