Pank hoiatab petukirja eest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipanga kasutajaid hoiatatakse petukirja eest.
Krediidipanga kasutajaid hoiatatakse petukirja eest. Foto: SCANPIX

F-Secure tugikeskus hoiatab Krediidipanga nime kasutava petukirja eest, soovitades hoolega jälgida kirja sisu ja saatja nime.

Eestis on liikvel petukiri, milles teatatakse saajale laekunud maksest ning palutakse klikkida kirjas sisalduvale lingile oma konto vaatamiseks. Tegemist on petukirjaga ning F-Secure tugikeskus soovitab kirja koheselt kustutada.

«Eriti oluline on muuhulgas pöörata tähelepanu kirja saatja aadressile  – antud petukiri on tulnud domeenilt krediidipnk.ee, mis peaks saajas koheselt kahtlust äratama,» sõnas F-Secure Tugikeskuse juht Raido Orumets.

Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon kinnitab, et kõnesoleva e-kirja saatjaks ei ole Eesti Krediidipank.

«Hoiatame kõiki kliente, et nad mitte kunagi ei klikiks e-kirjaga kaasas olevale lingile ega sisestaks avanevas uues aknas mitte mingeid omi andmeid,» ütleb Soon.

«Juhul kui selline kiri kasutaja postkasti satub, tuleks see koheselt kustutada või toimida vastavalt oma rämpspostitõrje teenusepakkuja soovitustele,» lisas Orumets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles