Helsingi lennujaam laieneb

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi-Vantaa lennujaam
Helsingi-Vantaa lennujaam Foto: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP / Scanpix Baltics

Soome riigile kuuluv lennujaamade haldamise ja lennuliikluse koordineerimisega tegelev ettevõte Finavia teatas plaanist laiendada järgmise paari aasta jooksul oluliselt Helsingi lennujaama.

Tänasel päeval teenindab Helsingi lennujaam iga-aastaselt kuni 16 miljonit reisijat, vahendab Yle. Järgmise viie aasta jooksul ennustatakse selle numbri kasvu 20 miljoni reisijani, mistõttu plaanib Finavia kohandada ka lennujaama kasvavale reisijate hulgale.

Väga suur osa Helsingi lennujaama kaudu reisijatest sõidab Aasiasse, kuna see on üks peamisi kohti Euroopas, kus on võimalik Aasia-suunalistele lendudele ümber istuda. Esialgsetel andmetel on räägitud 900 miljoni euro suuruse eelarvega laienemisplaanist, millega kaasnevad päris olulised ümberehitustööd.

Esimesed sammud

Ehitusega on planeeritud algust teha 2016. aastal, kui hakatakse pihta just transiitreisijate alade laiendamisega, kus suurendatakse ka nii laia- kui kitsakereliste lennukite seisukohti. Muuhulgas ehitatakse juurde tosinkond reisijasilda.

Laienemistööde teises etapis plaanitakse veelgi suurendada nii Euroopasse suunduvate kui sisetriiklike transiitreiside võimekust. Viimases etapis võetakse ette teise terminali check-in, turvakontrolli ja pagasi äraandmise piirkonna laiendamine.

Finavia: palju uusi töökohti

Finavia tegevjuhi Kari Savolaineni sõnul on Helsingi lennujaama ümberehitusprojektil kindlasti oluline mõju ka kohalikule töötõivele, kuna laienemistööde jaoks on vaja rohkelt töökäsi.

Esialgsetel hinnangutel tekib Helsingi lennujaama laienemisega seotud ehitustöödega juurde ligikaudu 400 uut töökohta. Kui Helsingi lennujaamast läbi reisivate inimeste hulk kasvab 5 miljoni võrra, loob see veel täiendavalt 5000 uut töökohta teenindavale personalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles