Taara tagastamine muutub hügieenilisemaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taara tagastamine
Taara tagastamine Foto: Pärnu Postimees / EMF / Scanpix Baltics

Tarbijate soovidele vastu tulles varustab Eesti Pandipakend juunikuu jooksul üle 500 taarapunkti käte desinfitseerimisvahenditega.

Kui veebruarist tõusis tagatisraha kümnele eurosendile ning jaemüüjad uuendavad vastavalt võimalustele  taaraautomaate, siis tänaseks on 850-st taaratagastuspunktist 500-le väljastatud tasuta ka alkoholivaba desinfitseerimisvahendi komplekt koos dosaatoriga, teatab Eesti Pandipakend.

«Varasemalt on jaemüüjad katsetatud märgade salvrättide kasutamise võimalust, samuti kätepuhastusgeele ja uuemates tagastuspunktides on olemas ka kraanikausid,» sõnas Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal. Viimaseid ei õnnestu aga paljudesse kohtadesse paigaldada ning ka seniste geelide osas ilmnes ootamatu asjaolu – nimelt joodi alkoholi sisaldavad geelid ära. «Seega tulime jaemüüjatele appi ja leidsime parima lahenduse alkoholivaba, samas 99,9-protsendilise mikrobitsiidse toimega desinfitseerimisvahu näol,» lisas Raal.

Eesti Pandipakend on 2005. aastal joogitootjate ja maaletoojate ning kaupmeeste poolt Pakendiseaduse alusel loodud tootjavastutusorganisatsioon, mille ülesandeks on hallata ja korraldada üle-eestilist tagatisrahaga koormatud pakendite (vee, karastusjoogi, õlle ja lahja alkohoolse joogi plastmass-, klaas- ja metallpakendite) kogumist, transporti, loendamist, sorteerimist ja taaskasutamist. Eesti Pandipakendiga on liitunud 239 tootjat ja maaletoojat ning 850 tagastuskohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles