Jalgratturi liiklusõnnetuse kahjud korvab vastutuskindlustus

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturi kahjud korvab vastutuskindlustus.
Jalgratturi kahjud korvab vastutuskindlustus. Foto: Dmitriy Shironosov

Jalgratturi põhjustatud kahjud korvab kindlustusselts juhul, kui ratturil on sõlmitud eraisiku vastutuskindlustus. Statistika kohaselt on liiklusõnnetuse põhjustajaks sageli jalgrattur.

Eraisiku vastutuskindlustus kaitseb kogu perekonda ning aitab olukorras, kus põhjustatakse kahju kolmandatele isikutele, kes ei ole pereliikmed. Seega, kui jalgrattur põhjustab liiklusõnnetuse või kui laps kriibib mänguhoos naabrimehe auto või tehnikapoes pillate mõne eseme maha – sellisel juhul korvab kahjud kindlustus.

If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul on eraisiku vastutuskindlustus meie inimestele veel võõras asi. «Kõik me teame, et kindlustada saab kodu ja autot, kuid kindlustuslahendusi on tegelikult oluliselt rohkem. Vastutuse kindlustamine tähendab seda, et kui põhjustad teisele inimesele või tema varale kahju, siis kindlustus korvab selle,» lausub ta.

Pärna selgitab, et eraisiku vastutuskindlustuse saab juurde osta kodukindlustusele ning sobib hästi ka jalgratturitele, sest ilma selleta tuleb neil põhjustatud liiklusõnnetuse kahjud endil hüvitada. Selle maksumus kuus on keskmiselt 2-3 eurot.

Selle kevade trend näitab, et liiklusõnnetustes kipuvad süüdi olema just jalgratturid. Nimelt, Politsei- ja Piirivalveameti statistika kohaselt on tänavu 5 kuuga toimunud jalgratturi osalusel 48 liiklusõnnetust, milles sai vigastada 53 ja hukkus 1 inimene.  25-st hetkel teada olevast põhjustajast on jalgrattureid 19, ehk 76 protsenti.

Jalgratturitel soovitatakse olla liikluses tähelepanelikud, järgida liikluseeskirju ja sõlmida koos kodukindlustusega endale ka vastutuskindlustuse leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles