Vaata, kui palju hakkavad piletid maksma odavbussifirma liinidel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Express buss
Simple Express buss Foto: Erakogu

Juuni lõpust üheeuroste bussipiletitega turule tulev odavbussifirma Simple Express muudab peatustega liinidel hinnastamise tsoonipõhiseks ja kehtestab bussipileti maksimumhinnaks viis eurot.

Odavbussiliinidel Simple Expressi nime kasutava Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on odavbussiliinide hinnapoliitika sarnane odavlennufirmadele, teatab ettevõte. «Kõige esimesena pileti ostnud kliendid saavad kõige soodsama hinna. Täituvuse kasvades kasvab ka pileti hind, kuid sõltumata liinist ei ole see ettevõtte kodulehelt ostes rohkem kui 5 eurot,» selgitas Saarpuu.

Paljude peatustega liinidel muutub hinnastamine tsoonipõhiseks, kus bussipileti maksimumhind sõltub läbitud kilomeetritest. «Esialgu töötasime välja neli hinnatsooni: vahemaad kuni 20 km, 21-50 km, 51-125 km ja üle 125 km. Piletite alghinnad on alati üks euro, aga maksimumhinnad tsoonide kaupa on vastavalt üks, kaks, neli või viis eurot,» rääkis Saarpuu.

Kõik toodud hinnad kehtivad pileti ostul Simple Expressi kodulehelt. Uued hinnad kehtivad alates 26. juunist, kuid üheeuroseid pileteid saab alates tänasest osta Simple Expressi kodulehelt kõikidele väljumistele. Simple Express jätkab ka piletite müüki bussides ja bussijaamades, kuid seal tuleb maksta sõltuvalt hinnatsoonist üks kuni kaks eurot rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles