Muudatuste tõttu suureneb oht jaanipäeva eel praamist maha jääda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa.
Parvlaev Hiiumaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi seoses Hiiumaal toimuva võidupühapraadiga on tihendatud parvlaevade sõidugraafikut, tuleb saarele sõitjatele arvestada sellega, et osa reise on vaid paraadile minejate jaoks. Ka muutuvad senised väljumisajad Kuivastu-Virtsu liinil.

Seoses võidupühaparaadiga on riik tellinud lisareise ja sõidugraafikud Rohuküla-Heltermaa liinil on 19.-24. juunil pea maksimaalse tihedusega – mõlemad laevad sõidavad kogu päeva ulatuses enamasti 1,5-tunnise graafikuga, teatas Väinamere Liinid. Hiiumaa liini teenindavad parvlaevad Hiiumaa ja St. Ola, seega peaks laevastiku võimsus olema veidi suurem kui mullu, kui teiseks laevaks oli Regula.

«22. ja 23. juunil on mitmed reisid seotud peamiselt ainult paraadi teenindamisega. Seetõttu palume võimalusel planeerida juba oma reis nii, et saaks sõita teistel aegadel, nii saavad kõik reisijad toetada paraadi õnnestumist,» ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Paraadi bussikolonnid ja teenindavad sõidukid liiguvad peamiselt esmaspäeval, 22. juunil reisidega Rohukülast kell 13:00, 14:30 ja Heltermaalt 23. juunil kell 13:00, 14:30 ja 16:00.

Kuivastu-Virtsu liini asuvad pühadeajaks teenindama kolm laeva. Lisaks parvlaevadele Muhumaa ja Regula, alustab teenindamisega ka Ionas. Paevlaev Ionas on sarnane aastatel 1999-2009 Väinamerel sõitnud parvlaevaga Viire. Ionas teeb sel nädalal proovireise, võttes mõned väljumised üle Regulalt, et olla valmis juba iseseisvalt tippaja teenindamiseks.

Hiiuväin juhtis reisijate tähelepanu, et sõidugraafikud Saaremaale on veidi erinevad eelmistest suvedest. «Esmakordselt saab olema nii, et kolm laeva sõidavad samaaegselt graafikus. Nii vahelduvad laevad sadamas kiiresti – kui üks lõpetab laadimist, saabub teine juba lossima. Võimsus saab olema läbi aegade suurim, nii et kõik reisijad saavad julgelt võtta ette teekonna saartele,»  ütles ta.

Kolme laeva samaaegseks sõitmiseks liinil tuli kohendada operatiivselt ka sõidugraafikuid ja seetõttu tuleb järgida täpseid väljumisaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles