Soome ja Eesti vahel saab senisest tihedamini lennata

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennufirma on maailmas vanuselt viies, see on asutatud 1923.
Finnairi lennufirma on maailmas vanuselt viies, see on asutatud 1923. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Järgmisel suvel saab Finnairiga lennata Eesti ja Soome vahel mõnevõrra rohkem.

Järgmisel suvel suurendab Finnair Eesti ja Soome vaheliste lennuühenduste arvu 51 lennuni nädalas. Tallinn-Helsingi liinil lendab Finnair järgmisel kevad-suvel seitse korda tööpäevas, lendude arv Tartu-Helsingi liinil jääb samaks.

Aprillis lisandub tööpäevadel ka Tallinn-Helsingi liinile täiendav lend, mis kasvatab lennuühenduste arvu kahe linna vahel seitsmeni. Nädalavahetusel lendab Finnair Soome ja Eesti pealinnade vahel vastavalt neli ja viis korda. Praegu lendab lennufirma Tallinna ja Helsingi vahel 39 korda nädalas, järgmisel kevadel kasvab see 44 lennuni.

«Finnairi jaoks on Eesti osa koduturust. Tallinna ja Helsingi vahelised lennuühendused pakuvad reisijatele mugavat võimalust reisida enam kui 50 Euroopa sihtkohta ning ka kaugemale Aasiasse ja Põhja-Ameerikasse,» selgitas Finnairi Baltimaade müügidirektor Arunas Skuja.

«Tartu-Helsingi liini kohendatud ajagraafik on senisest mugavam, millest annab märku  kasvanud reisijate arv. Tartu ja Helsingi vaheline lend jääb käiku nii talve- kui suvehooajal,» lisas ta.

Tallinna ja Helsingi vahelistel lendudel veab reisijaid ATR-tüüpi 68-72 kohaline lennuk või 100-kohaline Embraer 90. Lend Tallinnast Helsingisse kestab ligikaudu 30 minutit, Tartust Helsingisse kümmekond minutit kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles