Lugejad soovitavad: paik, mida Euroopas kindlasti vaadata

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpsemate andmete jaoks liiguta kaardil kursorit ning kasuta suumimiseks + ja - märki

Postimees korraldas maikuus üleskutse, milles paluti lugejatel saata soovitusi Euroopa paikadest, mis on oma silmaga nägemist väärt. Selgub, et eestlased on usinasti reisinud kõikjal Euroopas. 

«Malta elanikud on ühed rõõmsameelsemad ja sõbralikumad inimesed, kellega mul on rõõm kokku puutuda olnud ning kui sellele lisada veel kohalikud vaatamisväärsused, siis saab kokku ühe vapustavalt kena turismisihtkoha, kus iga eestlane võiks küll ära käia,» kirjutas Postimehe lugeja Helena. Lisaks kiidab ta kohalikku kliimat, väiksemaid Malta saari, helesinist laguuni, väärikaid templeid, kohalikku toitu ja kohvikuid. 

Lisaks tuntud turismipaikadele nagu Pariis, London ja Rooma, soovitavad paljud lugejad vähemtuntud kohti ja väiksemaid linnu. «Poolast sõidetakse tavaliselt sõidetakse kiirelt, aga tegelikult on seal palju vaadata. Näiteks Wieliczka soolakaevandus, II maailmasõja aegne «Hundikoobas» või Auschwitz'i muuseum, põllumajanduse lokkamine, väiksed külad enda piimakanistritega,» loetles lugeja.

Samuti soovitavad paljud lugejad külastada (Põhja-) Iirimaa erinevaid piirkondi - põhjapoolne mereäärne rannikuala olevat võimas vaatepilt, ekstreemsem ja ronijatele mõeldud Skellig Michaeli saar, ajalooliselt huvitavad templid ja piirkonnad. 

Veiniturismi soovitavad lugejad harrastada peamiselt Prantsusmaal. «Kui Lyoni pikemaks ajaks minna, siis tasub ka ümbruskonnas ringi vaadata. Tegu on ju veinitootja piirkonnaga, nii et veinimõisate külastused võiks kindlasti plaani võtta,» soovitab lugeja. Lisaks kiidetakse ka Alsace'i piirkonda: «Vanad külakesed lõpmatute viinamarjaistanduste vahel, suurepärane kohalik köök ja vein, sekka ka kultuuri, läheksin sinna ikka ja jälle tagasi,» rääkis üks lugeja. 

Kõige tähtsam on reisihuviliste sõnul aga nautida tõelist kohalikku elu. «Roomaaegsed kivimüürid, rahulikud sadamad, sinine ja soolane Aadria meri, imeilusad vaated, ülirõõmsameelsed ja suhtlemishimulised inimesed, puhas kohalik toit, parimad trühvlid, kohalik oliivõli, veinid,» kiidab lugeja Horvaatia rannikuäärseid linnu. «Ainult pange head kingad jalga, sest te ronite kogu aeg künkast üles või alla, peaaegu ükski tänav pole väiksema kalde all kui 25 kraadi,» jagab ta soovitusi. 

Ülivõrdes kirjeldab üks reisihuviline ka Itaalias asuvat Palazzuolo Sul Senio küla. «Külakeses on mõned poekesed, kus iga kaupmees turundab oma enda kaupa - lihamees tuleb oma lihaga, teisest poest saab juustu ja piima ning kolmandast juurvilju. Külas on turistidele mõnus campingu koht, mille territooriumil on väike paradiis.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles