Väinamere laevaliinidel on liiklus sujunud rahulikult ja ootejärjekordadeta

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas 30. mail.
Parvlaev Ionas Virtsu sadamas 30. mail. Foto: Aivar Õepa

Väinamere Liinide teatel on Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla liinidel jaaniaja liiklus täies hoos, kuid tänu läbi aegade võimsaimale jõudlusele pole ootejärjekordi sadamates seni veel tekkinud.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on mõlemal liinil sujunud liiklus ladusalt ning ooteaegadeta, kuigi reisijaid on oodatult palju. «Oma roll on siin läbi aegade suurimal teenindusvõimsusel, kus Väinamerel sõidavad korraga viis laeva. Kuivastu-Virtsu liinil sai Ionas kenasti sõitma ning suudab teenindada reise kahe autotekiga korraga. Samas oskavad ka reisijad hästi arvestada tippaegadega ning hajutavad end teadlikult reiside vahel ära. Paljudele reisidele on tegelikult veel isegi e-pileteid saada ning tasub meeles hoida, et eelmüüki läheb tippaegadel vaid veidi üle poole kõigist piletitest ja teine pool müüakse kohapealt üldjärjekorrast,» rääkis Hiiuväin.

Hiiuväin lisas, et praegu pole veel keegi pidanud järjekorras seisma, kuid 24. juunil Kuivastust tulles võib järjekordi siiski ette tulla. «24. juuni saab olema kõige suuremate reisijate arvuga päev üldse, nii et selleks tuleb valmis olla. Omalt poolt teeme kõik selleks, et ooteajad oleksid võimalikult lühikesed. Esmakordselt liini ajaloos sõidavad kolm laeva samaaegselt. Kui üks lõpetab laadimist, saabub teine juba lossima. Nii et kõik reisijad saavad julgelt võtta ette teekonna saartele ja tagasi,» ütles ta.

Väinamere laevaliinidel sõidavad sel nädalal viis laeva aasta tihedaimate sõiduplaanide järgi. Jaanipühadeks ja Hiiumaal toimuva Võidupüha paraadi sujuvaks teenindamiseks on graafikutesse lisatud täiendavaid väljumisi.Võidupüha paraadi külaliste ja paraadil osalejate liikumise tarbeks on riik tellinud veelgi lisareise ja Hiiumaa liini sõidugraafikud on 19.-24. juunil pea maksimaalse tihedusega – kaks laevad sõidavad kogu päeva ulatuses enamasti 1,5-tunnise graafikuga.

Paraadi bussikolonnid ja teenindavad sõidukid liiguvad peamiselt esmaspäeval, 22. juunil reisidega Rohukülast kell 13:00, 14:30 ja Heltermaalt 23. juunil kell 13:00, 14:30 ja 16:00. Hiiumaa liini teenindavad parvlaevad Hiiumaa ja St. Ola, seega on ka laevastiku võimsus veidi suurem kui mullu, kui teiseks laevaks oli Regula.

Sujuva reisimise tagamiseks tuleb oma reisiaegu väga täpselt jälgida ning olla kindlasti vähemalt 20 minutit enne oma reisi väljumist sadamas. Seda eelkõige e-pileti omanike puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles