Eestlased ei tahagi suvel puhata

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba noorena tuleb mõelda, kuidas saaks oma vanaduspõlve võimalikult hästi veeta.
Juba noorena tuleb mõelda, kuidas saaks oma vanaduspõlve võimalikult hästi veeta. Foto: SCANPIX

Eurostat avaldas ELi riikide andmed selle kohta, millal keegi eelistab puhata. Selgub, et kui näiteks itaallased puhkavad igal juhul pigem suvekuudel, siis eestlased võtavad oma puhkuse välja aasta jooksul võrdsemalt. 

Euroopa Liidus puhkavad inimesed kõige rohkem augustis ja sellele järgneb juuli. Nendel kahel kuul on ühtlasi kodust eemal viibitud nn turismiööd kõige pikemad, kusjuures keskmiselt veedetakse peaaegu 40 protsenti puhkustest mõnes välisriigis. Kõige vähem veedetekse puhkusöid kodust eemal jaanuaris. 

Eestlaste lemmikkuu puhkamiseks on küll juulis, kuid võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega armastatakse meil peale suvekuude (juuni-september) rohkem puhata ka näiteks aprillis ja oktoobris. Aasta jooksul veedab 62,9 protsenti eestlastest puhkuse käigus vähemalt ühe öö kodust eemal. Ühtlasi on eestlased statistika järgi ka üsna suured reisisõbrad. Kui näiteks 89,7 protsenti kreeklastest veedab puhkuse kodumaal ja vaid 10,3 protsenti välisriigis, siis Eesti puhul on need protsendid vastavalt 35,6 ja 64,4.

Kodulembelised on veel hispaanlased, kellest 87,3 protsenti veedavad puhkuse koduriigis, rumeenlased (86,6 protsenti) ja bulgaarlased (84.7 protsenti). Välisriiki armastavad reisida kõige rohkem Luksemburgi elanikud (99,2 protsenti veedavad puhkuse mujal), belglased (88,3 protsenti) ja Malta kodanikud (86,7 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles