Postiljon rõõmustab omapärase postitõlla üle

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva uus postitõld.
Omniva uus postitõld. Foto: Lugeja pilt

Lugeja märkas Sauel ringi vuravat omapärast Omniva postitõlda, millesugust ta varem polnud kohanud. Sõiduki juht oli huvitava masina üle rõõmus ning kiitis, et see kiirendab tema tööd.

Omniva kommunikatsioonispetsialisti Kadri Tonka sõnul on tegu Norras spetsiaalselt postiveoks toodetud elektrisõidukiga Paxter.

«Tootja sõnul on see loodud selleks, et muuta kirjakandjate töö mugavamaks igal pool. Omalt poolt võime öelda, et Paxsteri eeliseks jalgratta ees on tema mahutavus - kirjakandja saab teenindada suurema kandeala ilma vahepealsete lisalaadimisteta. Võrreldes autoga võimaldab Paxster ligipääsu postkastide juurde, mis tagab nende teenindamise sõidukil olles, hoides kokku teenindamiseks kuluvat aega,» iseloomustab Tonka uudset sõidukit.

Postitõld seest vaadatuna.
Postitõld seest vaadatuna. Foto: Lugeja pilt

Omniva võttis sõiduki testperioodiks kasutusse kaheks kuuks. Juunikuus töötas sellega kirjakandja Sauel, järgmisest nädalast hakkab sellega posti laiali kandma kirjakandja Pärnus.

Spartalik iste.
Spartalik iste. Foto: Lugeja foto

Sauel sõidukiga tööd teinud kirjakandja sõnul on masina peamiseks eeliseks jalgratta ees see, et sellele saab oluliselt rohkem posti peale panna - koosneb ju tänapäeval post sageli pisipakkidest ehk maksikirjadest, mis võtavad üksjagu ruumi.

Enne kiirusepiiraja panemist andis sellega sõita ka üle 50 km/h, nüüd on maksimumkiirus ligi 46 km/h. Sõiduk kannab Norra numbrimärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles