Odavbussifirma alustab tänasest üheeuroste sõitudega

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Express buss.
Simple Express buss. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Odavbussifirmal Simple Express kehtivad tänasest kõikidele väljumistele üheeurosed bussipiletite hinnad - ühe euroga saab sõita Tallinna, Tartu ja Narva vahel.

Simple Expressi odavbussiliini omanikfirma Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on ettevõtte eesmärgiks ära kasutada transpordisektoris toimuvad muudatused ning pakkuda klientidele suuremate linnade vahel Šoti konkurendist soodsamat bussipiletite hinda.

«Klientide nõudlus odavate piletite järgi on suur. Seetõttu lisasime väljumisi olemasolevatel Tallinn-Narva-Tallinn ja Tallinn-Tartu-Tallinn liinidel, kus mõlemal liinil tõuseb reiside arv ühel suunal viie väljumiseni päevas. Lisandus ka uus Tartu-Narva-Tartu liin, kus toimub ühel suunal kolm väljumist päevas,» ütles Saarpuu.

Odavbussifirma hinnapoliitika sarnaneb odavlennufirmade omaga. «Kõige esimesena pileti ostnud kliendid saavad kõige soodsama hinna. Täituvuse suurenedes kasvab ka pileti hind, kuid sõltumata liinist ei ole see meie kodulehelt ostes rohkem kui 5 eurot,» selgitas Saarpuu.

Peatustega liinidel muutis odavbussifirma hinnastamise tsoonipõhiseks, kus bussipileti maksimumhind sõltub läbitud kilomeetritest. Piletite hinnad algavad alati ühest eurost, maksimumhinnad on aga tsoonide kaupa vastavalt 1, 2, 4 või 5 eurot. Kõik toodud hinnad kehtivad pileti ostul Simple Expressi kodulehelt. Firma jätkab ka piletite müüki bussides ja bussijaamades, kuid seal tuleb maksta sõltuvalt hinnatsoonist 1-2 eurot rohkem.

Veel sel aastal laiendab Simple Expressi tegevust suurematesse Eesti linnadesse ja viib odavbussiliinid ka mitmetele uutele liinidele. Laienemist võimaldavad oktoobri alguses kehtima hakkavad ühistranspordiseaduse muudatused, mis avavad turu kommertsveoliinidele. Simple Expressi juhi sõnul on kindlasti tulemas ühendused Rakvere, Pärnu, Viljandi ja paljude teiste suuremate Eesti linnadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles