Vahva nipp: istuta taim sidrunikesta sisse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjaksuuristatud sidruni sisse istutatud taim.
Tühjaksuuristatud sidruni sisse istutatud taim. Foto: Tallinna botaanikaaed

Tallinna Botaanikaaed soovitab istutada väikesi taimi tühjaksõõnestatud tsitruselise kesta sisse, mis lisab läbi mulla taimele vajalikke toitaineid.

Botaaniku Urmas Laansoo sõnul sobib väikeste taimede (sibul, noor münt, rukola, madal peiulill jt) kasvatamiseks kasutada tühjaksõõnestatud tsitruselise kesta. Tsitruselistest sobivad noorte taimede kasvatamiseks paremini tugeva väliskestaga apelsin, laim, sidrun, greip ja pomel. Õhukese kestaga mandariin pole kuigi vastupidav.

Laansoo soovitab vilja lõigata laiuti pooleks, viljaliha kestast eraldada ja tühimik täita kerge õhurikka substraadiga (külvimuld, kaktusemuld vms). Niisugune meetod ei sobi pikaealistele või kiirekasvulistele taimedele, küll aga külvamiseks või noorte taimede kasvatamiseks. Kui väliskest mädaneb või rikneb, tuleb see asendada uuega või istutada taim aeda, rõdukasti vm. Orgaaniliste ainete lagunemisel satuvad laguained mulla mikroorganismide tegevuse tulemusena uuesti aineringesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles