Suurlinnas saavad prükkarid väärikalt pudeleid koguda

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kopenhaageni linn otsustas prügikastidele lisada väikese «riiuli», et pudelikogujad ei peaks kättpidi prügikastis sorima.

Sellised lisa-alusega prügikastid on asetatud Taani pealinnas kolme erinevasse kohta. Inimesed saavad oma tühjad pudelid prügikastide kõrval olevale riiulile asetada ning prükkarid ei pea enam prügikasti sügavustes sorima, vahendab The Local.

Kopenhaageni abilinnapea ütles, et selle sammuga loodetakse lähemale jõuda prügi paremale sorteerimisele ning luua väärikam keskkond ka ühiskonnast tõrjutud elanikele, kes pudeleid korjates raha teenivad.

Projekti üheks käivitajaks oli ka tõsiasi, et eelmisel aastal ei toodud pudeleid tagasi 166 miljoni Taani krooni eest. Seda uut projekti katsetatakse selle suve jooksul ning õnnestumise korral paigaldatakse sarnaseid prügikaste pealinna veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles