Magamistoa sisekujundus olgu õdus ja mõnus

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baldahhiinvoodi: sobib ka moodsasse 
magamistuppa.
Baldahhiinvoodi: sobib ka moodsasse magamistuppa. Foto: Liis Treimann

Magamistoas, kus on nägus sisekujundus ja mugav voodi, peaks ka magus uni tulema.


Ideaalis võiks magamistuba asuda nn vaikusetsoonis ehk  (tänava)mürast eemal. Ruum peaks olema parajalt avar ja õhurikas ning väga oluline on kasutada nii viimistluses kui ka sisustuses looduslikke materjale, rõhutab sisearhitekt Ivi-Els Schneider.

Magamistuba kujundades tuleb lähtuda inimese eluviisist. Kes armastab enne uinumist voodis lugeda, peab valima  selleks sobiva valgustuse. Aga kõige tähtsam mööbliese on muidugi voodi, õigemini selle madrats. Kui vähegi võimalik, peaks viimase vedrustus vastama magaja keha eripärale ja arvestama tema võimalikke tervisehädasid.

Viimasel ajal on moes napi sisustusega magamistoad, kus troonib voodi, tagaplaanile on paigutatud väike meikimislaud/öökapp ja riideid hoitakse garderoobis. Televiisorit, raadiot ega mobiiltelefone pole ruumi üldse ette nähtud.

Üha sagedamini tellitakse uutesse elamistesse selliseid (elektri)projekte, kus pisipere toad lülitatakse ööseks üldse vooluvõrgust välja, vältimaks seal elektrivälja, mainib sisearhitekt.

«Kui rääkida värvidest, siis on väga vahva, kui magamistoas on üks sein või mõned detailid erksamad. Kes tahab värvirõõmu ja särtsu, kasutagu julgesti kirkaid toone,» innustab Schneider pastelsete toonide kõrval ka käredamaid lahendusi otsima.

Tasub teada, et kõrgläikega värvitud seinte ja mööbliga, rohkete klaaspindadega interjööris võimendub akustiliselt iga krõps, ent tekstiilidega saab neid «heliefekte» summutada.

Kui korter või eramu on sisustatud karges stiilis, kardinate ja vaipadeta, siis magamistuba võiks olla hubasem ja romantilisem. Seda saab kõige hõlpsamini luua tapeedi, voodikatete, põrandariietega jms. «Lopsakad tekstiilid tekitavad ilmselt rohkem unisust kui kõle tühi tuba,» ütleb Schneider.

Kõik pildid on tehtud tänavu suvel Soome elamumessil Kuopios.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles