Uued tooted: koorejogurt ja alkoholivaba õlu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muah! Stracciatella koorejogurt.
Muah! Stracciatella koorejogurt. Foto: Valio Eesti AS

Uute toodete nimistusse lisandus Valiolt stracciatella koorejogurt ning Saku Õlletehaselt alkoholivaba õlu.

Alates juunist on Alma Muah! jogurtiseerias saadaval Muah! stracciatella koorejogurt, millele annavad maitset krõmpsuvad šokolaadilaastud.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul jätkab stracciatella koorejogurt Alma Muah! jogurtisarjale omaks saanud tava üllatada tarbijat omanäoliste maitsekombinatsioonidega.

«Stracciatella jogurt on  tervislikum alternatiiv kookidele ja tortidele, sobides kasutamiseks ka suvistes küpsisetortides ning nautimiseks koos värskete marjadega,» kinnitas Kalbin.

380-grammises pakendis Muah! stracciatella koorejogurtid on valmistatud värskest Lõuna-Eesti toorpiimast ning on säilitusainevabad.

Saku Õlletehas tõi Eesti turule uue alkoholivaba heleda õlle Saku Alkoholivaba, mis on pruulitud tehnoloogiaga, kus alkohol eemaldatakse õllest pärast õlle valmimist spetsiaalse membraanfiltratsiooni meetodi abil.

«Sellise tehnoloogiaga on võimalik säilitada pilsner-tüüpi heledale õllele omapärane humalane maitse ja mõrkjas aroom, eemaldades samas tootest alkoholi,» ütles Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo.

Alkoholi eemaldamise tehnoloogia tulemusel on joogi alkoholisisaldus viidud miinimumini ehk kuni 0,3 mahuprotsendini. Vastavalt Euroopa Liidu toidualasele regulatsioonile on alkoholivabad joogid, mille alkoholisisaldus jääb alla 0,5 mahuprotsendi.

Hele õlu Saku Alkoholivaba on villitud 0,5-liitrisesse klaaspudelisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles