Ajakirjanik on väljasurevate ametite nimekirjas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjaniku ametile ennustatakse tumedat tulevikku.
Ajakirjaniku ametile ennustatakse tumedat tulevikku. Foto: SCANPIX

USA tööministeeriumi tehtud uuringu järgi on ajakirjanik üks nendest ametitest, mis võib tulevikus välja surra.

Lähima kümne aasta jooksul võetakse ajakirjanikke, korrespondente ja reportereid tööle kaheksa protsendi võrra vähem kui praegu. Põhjuseks on sisu kopeerimine ja selle tõttu vähenev nõudlus uurivate ajakirjanike järele. Lisaks annavad kriisid uudisteärile tugevaid lööke ja muu hulgas mõjutab antud valdkonda tugevalt reklaamitulude vähenemine, vahendas cnbc.com.

Ainukese valguskiirena näevad ameeriklased ajakirjanduse jaoks tehnoloogilist arengut, mis võib edaspidi tuua rohkem internetimeediaga seotud töökohti.

Ohustatud liikude sekka kuuluvad veel kindlustusmaaklerid, kelle töö suudavad ära teha ka arvutid. USAs võivad tööta jääda ka arvutiprogrammeerijad, kuid samal ajal on oodata kasvavat vajadust tarkavarainseneride järele.

Ameerikas pole head väljavaated ka kohtunikel, sest sealsel avalikul sektoril tuleb edaspidi kulutustel karmilt silma peal hoida ja nii võib ka kohtunike ametikohtade arv minna kärpimisele.

Helgest tulevikust ei lase uuringu tegijad unistada veel keemiainseneridel. Vajadus inseneride järele küll üldiselt kasvab, kuid kemikaalide tootmises ja selliste toodetega nagu bensiin, sünteetiline kumm, plastik ja tsement töötavate inseneride seas tõotab hõivatus langeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles