Elisa täitis ammu antud lubaduse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänasest jõuavad Elisa esindustesse kauaoodatud mobiil-ID SIM-kaardid, mida on paljud inimesed pikisilmi oodanud.

Uut mobiil-ID teenust saab kasutada kõikides mobiiltelefonides, teatas Elisa.

«Meie kliendid on pidanud pikisilmi ootama uusi mobiil-ID SIM-kaarte, sest uutele turvanõuetele ja kõrgema krüpteeringu lisamine osutus tarnijale prognoositust väljakutselisemaks,» rääkis Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski. Tema sõnul antakse uutele mobiili-ID teenusega liitujatele seepärast uus mobiili-ID SIM-kaart suve lõpuni tasuta. 

Uute SIM-kaartide kaitstust tõstab kaardile lisatud kõrgema turvalisuse tasemega krüptograafiline algoritm. Lisaks saab klient enda mobiiltelefoni ka uue rakenduse, mis võimaldab mobiil-ID teenust varasemast mugavamalt ja kiiremini kasutada.

Tänu uuele turvatasemele on mobiil-ID-d pikema sertifikaatide kehtivusajaga. Aasta algusest hakkas ka politsei-ja piirivalveamet senise kolme-aastase kehtivusajaga mobiil-ID vormis isikutunnistuste asemel viie-aastase kehtivusajaga pakkuma.

1. jaanuarist on mobiilioperaatoritel õigus väljastada mobiil-ID vormis digitaalseid isikutunnistusi kuni viieaastase kehtivusajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles