Vaata, millises riigis on kõige kallim elada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidu- ja tarbekaubad.
Toidu- ja tarbekaubad. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta seisuga olid tarbekaupade hinnad Euroopa riikides kalleimad Šveitsis ja odavaimad Makedoonias.

Hinnatasemed Euroopas varieeruvad kuni kolm korda. Näiteks odavaimad toidukaubad ja koduelektroonika on Poolas, alkohol ja tubakas ning restoranide ja hotellide hinnad on soodsaimad Bulgaarias. Sealhulgas Tšehhi on nimistu üsna lõppotsas ning sealt võib leida parimad pakkumised autodele.

Esiotsas kõrgeimate hindadega paistab silma Šveits ning madalaimad hinnad on Makedoonias - keskmine hinnaindeks varieerub vastavalt 154lt 47le.

Kalleimad toidud ja joogid on vastavalt Taanis, Austrias ja Soomes, alkoholi- ja tubakatooted aga Iirimaal, Suurbritannias ja jällegi Soomes. Eesti hinnaindeksid jäävad toidukaupadel 88 ja alkoholi ja tubaka puhul 83 juurde, mis tähendab, et võrreldes teiste riikidega asetsevad need pigem tagapool. Võrdluseks kõrgeim toidukaupade hinnaindeks oli 139 Taanis ja alkoholi- ja tubakatoodete indeks 170 Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles