Uskumatu hulk inimesi ei pane nutitelefoni magadeski käest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud inimesed vaatavad nutitelefoni iga mõne minuti järel.
Paljud inimesed vaatavad nutitelefoni iga mõne minuti järel. Foto: SCANPIX

Suur osa inimesi võtab oma telefoni ka voodisse kaasa, kuigi uneajal sotsiaalmeedia uuenduste vaatamine häirib magamisharjumusi, selgub Bank of America igaaastasest mobiilitrendide uuringust.

71 protsenti tuhandest Bank of America kontoomanikust, kes on vanemad kui 18 eluaastat, hoiavad mobiiltelefoni magades enda lähedal, sealjuures kolm protsenti neist magavad, telefon näpus. 13 protsenti neist hoiavad seadet voodis ning 55 protsenti jätavad öökapile, vahendab Huffington Post.

Üks neljast ameeriklasest on uinunud telefoni käes hoides. Lisaks on telefon esimene asi, mida 35 protsenti vastajatest hommikul vaatab. 17 protsenti ütles, et haarab hommikul esmalt kohvitassi järele, 13 protsenti läheb hambaid pesema ning 10 protsenti kaisutab oma elukaaslast.

44 protsenti küsitletutest tunnistas, et ei suuda veeta päevagi ilma nutitelefonita, lisaks ütles 23 protsenti neist, et heidavad pilgu telefonile mõne minuti järel, 25 protsenti iga 5-10 minuti järel.

Ka toidukordade ajal telefoni näppimine osutus populaarseks, nimelt teeb seda 37 protsenti vastanuist, 32 protsenti aga keset vestlust kaaslasega. Puhkuse ajaks lülitab telefoni välja vaid seitse protsenti inimestest, ülejäänud heidavad siiski sellele aegajalt pilku.

Muuhulgas möödunud aastal ameeriklaste seas läbi viidud uuringus ilmnes, et paljud peavad nutitelefoni tähtsamaks kui vahekorda. Üks viiest ameeriklasest vanusevahemikus 18 – 34 eluaastat tunnistas, et on vahekorra vältel telefoni näppinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles