Aiapidaja õudusunenägu: muru oli vallutanud enam kui 1500 nälkjat

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lusitaania teetigu.
Lusitaania teetigu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rootsi naist tabas suur üllatus, kui ta avastas oma koduaia murult enam kui 1500 nälkjat.

«See oli uksumatu. Meil on maja ees umbes 200-ruutmeetrine aed ning vaid sealt korjasin 1400 nälkjat,» rääkis Helen Martens kohalikule ajalehele Helsingborgs Dagblad, kirjutab Local.

Naise sõnul söövad nälkjad aias kasvavaid lilli. «Nad olid kasutanud juhust nosida ka mu poja istutatud päevalilli ja kõrvitsataimi,» tõdes Martnes, kes ei jäänud seda käed rüpes pealt vaatama. Ükshaaval korjas ta hoolikalt ära kõik sissetungijad ning täitis nii viie-liitrise ämbri peaaegu ääreni. «Kokku korjasin 1773 nälkjat,» ütles ta.

Rootsi vihmane maikuu lõi nälkjate paljunemiseks ideaalsed tingimused. Hispaania teetigu ehk Lusitaania teetigu on nälkjas, kes kasvab 7 kuni 15 sentimeetri pikkuseks.Teda kutsutakse ka tapjanälkjaks, sest arvukuse tõttu võib ka Eestis elutsev võõrliik kohalikud liigid välja tõrjuda. Rootsi aedu on nälkjas vallutanud alates 1975. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles