Pank kutsub üles osalema mälestusmündi kujundamises

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: www.freepik.com

Eesti Pank kutsub üles osalema kahe-eurose mälestusmündi ehk erikujundusega käibemündi kujunduskonkursil.

Mälestusmünt on pühendatud maletaja Paul Keresele ja münt jõuab ringlusse kogu euroalal, teatas Eesti Pank.

2016. aasta jaanuaris möödub Paul Kerese sünnist sada aastat ja selle tähtpäeva puhul emiteerib Eesti Pank maletajale pühendatud kahe-eurose erikujundusega käibemündi ehk mälestusmündi: mündi rahvusliku külje kujundus on uus, kuid ühine külg jääb samaks.

Kujunduskonkursile peab esitama rahvusliku külje kujunduse, mille kohustuslikud elemendid on tekst «Eesti» ja tekst «Paul Keres» ning aastaarv 2016. Kujunduses on soovitatav kasutada Paul Kerese portreed või portree fragmenti ja malet või male elementi. Samuti tuleb kujunduses kasutada 12 tähest moodustunud sõõri, mis ümbritseb täielikult kujundust. Nii 12 tähte kui ka tekst «Eesti» tuleb paigutada nii, nagu need on kujutatud 2-eurosel käibemündil.

Mälestusmündi ühine külg jääb samaks, nagu see on kõigil käibel olevatel euromüntidel ja selle kohta kavandit esitama ei pea.  

Konkursi nõuetekohaselt vormistatud kavandite esitamise lõpptähtaeg on 18. august 2015 kell 12.00 Eesti Pangas aadressil: Mündižürii, Eesti Pank, Estonia pst 13, 15095 Tallinn. Konkursi reglemendi täpsete tehniliste, osalemise ja hindamise tingimustega saab tutvuda Eesti Panga veebilehel.

Kujunduskonkursist oodatakse osa võtma nii üksikisikuid kui ka autorite kollektiive, kes võivad esitada ühe mündi kohta ka rohkem kui ühe kavandi. Eesti Panga kokku kutsutud žürii teeb mälestusmündi kujunduskonkursi tulemused teatavaks hiljemalt 11. septembril 2015. Kujunduskonkursi võidutöö eest makstakse pärast müntide emiteerimist auhinnatasu 2000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles