Pilk pilvelõhkujate paradiisi

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüeldes kõrgustesse: Chicagot peetakse pilvelõhkujate sünnilinnaks. Parima vaate neile saab Michigani järvelt. Ametlikel andmeil on kõrghooneid linnas 1264, neist 107 on kõrgemad kui 150 meetrit. Keskel linna kõrguselt kolmas hoone, 83-korruseline Aon Center (346 meetrit), sellest vasakul pika antenniga kõrguselt linna teine hoone, 98-korruseline Trump Tower (360 meetrit).
Püüeldes kõrgustesse: Chicagot peetakse pilvelõhkujate sünnilinnaks. Parima vaate neile saab Michigani järvelt. Ametlikel andmeil on kõrghooneid linnas 1264, neist 107 on kõrgemad kui 150 meetrit. Keskel linna kõrguselt kolmas hoone, 83-korruseline Aon Center (346 meetrit), sellest vasakul pika antenniga kõrguselt linna teine hoone, 98-korruseline Trump Tower (360 meetrit). Foto: Priit Pullerits

Olid ajad, mil Chicagot peeti linnaks, kus seadused ei kehti. Sest seal võimutsesid gängsterid. Nüüd on olukord sootuks teine. Aga see ei tähenda, et igavam.

Frank Kehoed, kelle kõrval istet võtan, on tulistatud. See juhtus siis, kui ta töötas Chicagos politseinikuna. Nüüd sõidutab ta suurlinna külastajaid pesuehtsa Ameerika hiidmaasturi, seitsmekohalise läikivmusta Ford Expeditioniga.

Mitte et ta tookord, kui teda tulistati, pihta oleks saanud ning haavatuna politseisse enam ei kõlvanuks. Kuul läks napilt mööda. «Kõrva juurest käis vihin,» lausub Kehoe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles