Rakendused, mis tulevad reisil olles kasuks

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud rakendused võivad olla reisimisel kasulikud abilised.
Paljud rakendused võivad olla reisimisel kasulikud abilised. Foto: matteo bragaglio

Nutitelefon võib olla reisimisel väga kasulik abiline, aidates otsida paremaid toidukohti ja vaatamisväärsusi. Osadest rakendustest on kujunenud reisisõprade lemmikud.

HolidayPirates

HolidayPirates on kasulik neile, kellel on kombeks puhkuseplaanid viimasele hetkele jätta. Rakendusest leiab mõistlike hindadega reisipakette, hotellitube ja teisi turismiteenuseid. «Sellest rakendusest võib leida väga häid pakkumisi. Näiteks kahenädalane puhkus Portugalis koos lennupiletite, hotelli, transfeeri ja hommikusöökidega võib maksma minna umbes 230 eurot. Samas tuleb pakkumiste puhul silmas pidada, et enamik lende väljub Euroopa suurematest lennujaamadest,» selgitas Samsung Eesti tootekoolitaja Henry Tiitus.

HERE Maps

HERE Maps on suurepärane alternatiiv rakendusele Waze, sest seda saab kasutada ka internetiühenduseta. Väljaspool võrku on rakenduses saadaval enam kui 100 erineva riigi kaardid. Rakenduses saab lisaks autole mõeldud trajektoorile valida ka ühistranspordi või jalakäijate liikumistee.

TouristEye

Reisirakenduse TripAdvisor kõrval on maailmas populaarsust kogumas TouristEye. See rakendus on mõeldud neile, kellele meeldib otsustada spontaanselt mida või kus külastada. TouristEye  kaardistab lähedalasuvad vaatamisväärsused, atraktsioonid, restoranid jne. Külastatud kohtadele on võimalik anda ka hinne. Rakenduse kaudu saab vaadada ka teiste kasutajate hindeid ja jagada soovitusi,  millist restorani või vaatamisväärsust külastada. Rakenduses saab teha uusi reisiplaane ja valida sihtkohti, mida tulevikus külastada.

Word Lens

Võõrkeelsesse riiki reisimise eel tasub alla laadida rakendus Word Lens. Selle rakenduse abil saab telefoni kaamerasilma kaudu lihtsasti tõlkida teksti liiklusmärkidel, reklaamidel ja mujal. Word Lens tõlgib tekstid kasutaja poolt valitud keelde, kuid rakendus veel ei toeta eesti keelt. Word Lens rakendus töötab ka internetita, seega ei pea mobiilset internetti sõnade tõlkimiseks sisse lülitama

Camera360 Ultimate

Enam ei pea kaasas kandma rasket fotoaparaati, sest hea kaameraga telefon ajab asja ära. Rakendus Camera360 Ultimate laiendab kaamera funktsioone veelgi, lastes valida 200 erineva filtri vahel, jagada jäädvustusi oma sõpradega ja hoida pilte pilveteenuses.

Deezer ja Spotify

Paljud ei kujuta ette pikki lende või autosõite muusikata. Pikemateks sõitudeks ja lendudeks soovitab Henry Tiitus alla laadida populaarne muusikateenus Deezer või Spotify, mis annab ligipääsu rohkem kui 35 miljonile muusikapalale. «Mõlema rakenduse pluss on see, et muusikat saab kuulata ka internetiühenduseta,» rääkis Tiitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles