Odavbussifirma loodab Eestis sõitma hakata augustis

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavbussifirma Superbus.
Odavbussifirma Superbus. Foto: Postimees

Šoti päritolu odavbussifirma Bus Transport Holding OÜ SuperBus.com on saanud heakskiidu kõigilt asjassepuutuvatelt linna- ja maavalitsustelt ning esitas Maanteeametile taotluse liinilubade saamiseks.

Bussioperaator SuperBus.com on tänase seisuga saanud linna- ja maavalitsustelt heakskiidu uute bussiliinide avamiseks. Täna esitas ettevõte ka liinilubade saamiseks taotluse Maanteeametile, kellelt loodetakse saada positiivne vastus kolmekümne päeva jooksul.  SuperBus.com on alustanud Eestis ka töötajate värbamisprotsessiga.

«Kui saame Maanteeametilt positiivse vastuse, saame alustada uute bussiliinide teenindamisega juba augusti algusest,» sõnas  SuperBus.com tegevjuht Lauri Helke.

«Kuna meie bussipark suudab pakkuda reisimisvõimalusi ka ratastoolis inimestele ning suurepärast sõidukvaliteeti taskukohase hinnaga,  oleme saanud palju positiivset vastukaja nii maa- kui linnavalitsuselt, lisaks on meid sotsiaalmeedias toetamas enam kui 800 inimest,» lisas Helke.

Sellest nädalast on ettevõte alustanud Eestis ka värbamisprotsessi, millega loodetakse leida SuperBus.com meeskonda piirkonnajuht, logistik, raamatupidaja ning bussijuhid.

«Maavanemana rõõmustan, kui reisida soovivatele inimestele lisandub liikumisvõimalusi, samas pean oluliseks, et säiliks teenuse kvaliteet,» lausus uue odavbussi kohta Tartu maavanem Reno Laide.

«SuperBus.com-i 14,5-meetristes Van Hool Astromega bussides on 89 istekohta. Muuhulgas on bussis reguleeritavad lamavasse asendisse seatavad nahkistmed, turvavööd, elektripistikud, tasuta Wi-Fi, õhukonditsioneer ja tualett,» kirjeldas Helke. Bussid on kohandatud ratastooliga inimesele ligipääsetavaks ning bussidel on Euroopa ühed kõige keskkonnasõbralikumad mootorid, mille CO2 heitkogus on väga madal.

Kolm uut liini hakkavad sõitma Tallinnast Tartusse, Pärnusse ja Narva. Tallinn-Tartu liin hakkab olema kõige tihedama graafikuga — 8 edasi-tagasi reisi päevas, millele järgneb 5 reisiga Tallinn-Pärnu liin ning 4 edasi-tagasi reisiga Tallinn-Narva liin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles