Amet hoiatab korduvalt otsustest viilinud autokooli eest

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amet lisas uuesti e-Autokooli OÜ musta nimekirja, kuna autkool eiras kaheksat komisjoni otsust.
Amet lisas uuesti e-Autokooli OÜ musta nimekirja, kuna autkool eiras kaheksat komisjoni otsust. Foto: Mati Hiis

Tarbijakaitseamet lisas e-Autokoolitus OÜ ettevõtte musta nimekirja, kuna firma pole kuu aja jooksul täitnud kaheksat komisjoni otsust. Selle aasta jooksul on ettevõte nimekirja sattunud kümme korda.

Tarbijate pöördumistest selgub, et nad on sõlminud autokooliga vautšerikeskkonnas Chilli avaldatud pakkumise alusel B-kategooria sõidukijuhi kursuse lepingud, mille järgi õppe tasuliseks osaks olid teooriaõpe, pimedasõidu-, riskivältimise-, esmaabi- ja lõppastme koolitus. Õppe tasuta osaks olid kõik kohustuslikud ja lisaõppesõidud ning seda kuni sõiduoskuste eksami sooritamiseni.

Selle aasta 24. veebruarist hakkas autokool tarbijaid teavitama sellest, et jätab ära kõik varasemalt tasuta lubatud sõidutunnid alates 1. märtsist. Autokool pakkus tarbijatele võimalust kas aktsepteerida tehtud muudatused või ütleb autokool tarbijatega sõlmitud lepingud üles.

Lisaks selgub tarbijakaebuste komisjonile esitatud kaebustest, et e-Autokoolitus on lubanud tagastada lepingu lõpetamisel klientidele vautšeri eest tasutud summa, kuid hoolimata lubadustest ettevõtja seda ei teinud.

Komisjon rahuldas kõikide tarbijakaebuste komisjoni pöördunud tarbijate nõuded, paraku pole e-Autokoolitus komisjoni otsuseid täitma asunud ega tagastanud tarbijatele nende poolt tasutud summasid.

Amet soovitab sõidukoolituse huvilistel enne lõpliku koolitaja valiku tegemist põhjalikult kaaluda erinevaid pakkumisi ning viia läbi nii-öelda taustakontroll, sealhulgas tutvuda erinevates internetiportaalides ettevõtja kohta avaldatuga. Samuti on soovituslik vaadata maanteeameti kodulehel olevat statistikat eksamite läbimise edukuse kohta ning tarbijakaebuste komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles