Eestlaste reisieelistused näitavad uusi trende

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi troonib endiselt eestlaste lemmikute reisisihtkohtade tipus.
Türgi troonib endiselt eestlaste lemmikute reisisihtkohtade tipus. Foto: SCANPIX

Eestlaste suvepuhkuste traditsiooniliste sihtkohtade (Türgi, Hispaania, Kreeka ja Itaalia) kõrvale jõuliselt trügimas Horvaatia ja Bulgaaria.

Eestlasele on tähtis kohapealne mõistlik hinnatase, et inimene saaks seda endale lubada, täenäoliselt seepärast on ka Bulgaaria viimaste aastate põnev uudne sihtkoht.

«Bulgaaria kahte peamisse turismipiirkonda, Musta mere põhjaranniku suurimasse Kuldsete liivade kuurorti ning Burgase lähedal asuvasse Päikseranda lendavad eelkõige noored, kes ootavad soodsat hinnataset ja keskmisest enam seiklusi. Horvaatiasse reisijate spekter on laiem, sinna minnakse nii perepuhkusele kui ka sõpradega,» märkis Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein.

Suviste sihtkohtade esikolmik ei näita aga muutusi – Türgi, Hispaania ja Kreeka troonivad tipus. «Kuna Eesti inimesel puudub põhjus kohalikku ilma usaldada, siis sageli on need reisid juba kas möödunud aasta lõpus või veebruaris toimuval Tourestil ostetud ning nende eest tasumine hajutatud poolaasta peale,» sõnas Lahtein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles