Jalgrattad ummistavad Elroni ronge

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvisel hooajal ummistavad rattad rongi C-ala.
Suvisel hooajal ummistavad rattad rongi C-ala. Foto: Alar Truu

Elroni rongide C-alas on olemas spetsiaalsed rattahoidikud, kuid sellegipoolest kipub suvisel ajal rongides jalgratturitel kitsaks minema.

Vahel ei viitsita rattaid spetsiaalsetesse hoidikutesse riputatada või istuvad nende juures klapptoolidel inimesed, kuigi rongis on ka mujal vabu kohti. Seega takistavad inimesed rataste kinnitamist, laisad jalgratturid aga rongis liikuvaid inimesi ning tekib segadus.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtriku sõnul pole aga ratta hoidikusse riputamine rangelt kohustuslik, vaid soovitatav - on inimesi, kes ei pruugi seda füüsiliselt suuta. Sellegipoolest peaksid klienditeenindajad tema sõnul tähelepanu pöörama, kui rattad kedagi takistavad.

«On loomulik, et reisija ise hoolitseb selle eest, et tema ratas oleks riputatud turvaliselt spetsiaalse konksu otsa või kindlalt paigal hoitud.  Üldiselt peame kiitma klientide mõistlikku ja viisakat suhtumist - ratastoolidele, lapsevankritele ja ratastele tehakse nende sisenemisel rongi C-alasse teiste reisijate poolt ruumi. Kui on juhtunud, et C-alas ei ole asjad mõistlikult paigutatud, peaks klienditeenindaja paluma kas kellelgi püsti tõusta, asju ümber paigutada vms - vastavalt olukorrale,» lisas ta.

Lihtsalt rataste kinnitamata jätmine ei ole Vahtriku sõnul aktsepteeriv, ka sellele püüavad klienditeenindajad reisija tähelepanu pöörata. Paraku kui rongis on palju reisijaid, ei jõua klienditeenindaja koheselt kõigi ilmnenud probleemidega tegeleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles