Pank testib selfie tegemisega identiteedi kinnitamist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MasterCard süsteemi nimega SecureCode, millega tuvastatakse online-shoppaja identiteet.
MasterCard süsteemi nimega SecureCode, millega tuvastatakse online-shoppaja identiteet. Foto: Leung Cho Pan

MasterCard testib uut näotuvastamistehnoloogiat, mille abil saaksid kliendid makseid tehes oma identiteeti  kinnitada selfie tegemisega.

MasterCard testib äppi, mis lubaks klientidel teha internetipangas toiminguid ja makseid ning parooli asemel kinnitaks isiku õigsust äsja tehtud selfie, vahendab Telegraph.

Hetkel kasutab MasterCard süsteemi nimega SecureCode, millega tuvastatakse online-shoppaja identiteet. Süsteem nõuab ka internetipanga parooli sisestamist. Paroolid kipuvad vahel aga kaduma või ununema ning seepärast eksperimenteerivad mõned finantsasutused ja tehnoloogiaärid alternatiivse isikutuvastusvormiga.

MasterCardi prooviperioodis osalejatel on palutud internetipanka kasutades klõpsata foto oma näost, kasutades firma uut rakendust oma mobiiltelefonis. Süsteem loob seal teatud koodi ja edastab selle MasterCardile. Seejärel võrreldakse seda varasemalt salvestatud kaardiomaniku koodiga ning kui need klapivad, kiidab süsteem toimingu heaks.

«Me tahame tuvastada inimesi ja teada, kes nad on. Palju on paroole, mida peab meeles pidama ja see tekitab probleeme ettevõtete ja tarbijate jaoks. Ma arvan, et uus põlvkond võtab selle muutuse kiiresti omaks,» ütles MasterCardi juhataja Ajay Bhalla. Juhataja sõnul edastatakse ja salvestatakse isiku teave turvaliselt.

Firma viib praegu teste läbi 500 kasutaja seas ning plaanib järgmisel aastal prooviperioodi veelgi laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles