Elroni rongides võib kohata Instagrami-kunstnikku

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Margus Ansu / Postimees

Elroni rongides võib kahe nädala jooksul kohata ameeriklasest fotograafi, kes tegeleb maailmas uudse hobiga - Instagrami kunstiresidatuuriga.

15. juulini võib Elroni rongides kohata USA fotograafi, kes pildistab oma teekonnal nähtut ning tulemuse koheselt Instagrami üles riputab – tegemist on maailmas uuendusliku Instagrami kunstiresidentuuriga.

«Traditsiooniline kunstiresidentuur tähendab, et kunstnik suundub teatud ajaks mingisse punkti ning loob seal teoseid, saades inspiratsiooni konkreetsest kohast, teemast või kutsujast,» selgitas Instagrami residentkunstnik Riley Arthur. «Instagrami-residentuur astub aga sammu edasi, lubades uue meedia abil luua teoseid tujule ja keskkonnale vastavalt ning tulemuse koheselt publikule üles riputada.»

Arthur tegi oma esimese (ühtlasi ka maailma esimese) Instagrami-residentuuri Suurbritannia raudtee-ettevõttes NorthernRail. «Kuna see oli väga põnev, otsustasingi minna oma ideega veelgi kaugemale, teistegi riikide rongidesse,» lisas ta.

Elroni Instagrami residentuuri ajal kavatseb Arthur jäädvustada kahe nädala jooksul põnevaid sihtpunkte, kauneid teekondi, kohalikku kultuuri ja kogemust, mida saab Eestis rongiga reisides.

«On hea meel kaugelt tulnud kunstnikku vastu võtta. Ootame põnevusega, millise nurga alt Riley meie maad ja rahvast näeb, milliseid värskeid vaateid pakub,» ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

Eestist siirdub Riley Arthur koos oma assistendi Patrick Felsensthaliga edasi Leetu sealsetest rongidest pilte klõpsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles