Suvel tasub kontrollida kodu küttesüsteemi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija Siim Säre.
Korstnapühkija Siim Säre. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvi on õige aeg valmistuda järgmiseks küttehooajaks ning seetõttu tasub praegu lasta nii korstnad, katlad kui ka soojuspumbad asjatundjal üle vaadata.

«Korstnate õige sagedusega puhastamine peab välistama tahmapõlengu ohu ning kütteseadme regulaarne puhastamine iga viie aasta tagant on kohustuslik. Korstnapühkija tellimist ei tasu jätta viimasele minutile ja seda võiks teha juba praegu,» ütles PZU Kindlustuse kodukindlustuse riskijuht Kaja Pukk.

Sama kehtib muude küttesüsteemide osas. «Ka gaasikatla või soojuspumbaga hoonetes on vajalik läbi viia korralised hooldused, et süsteemid ei hakkaks streikima kõige ebasobivamal hetkel, mil väljas on miinuskraadid,» lisas Pukk.

Tuleohutuse seaduse kohaselt peab korra iga viie aasta jooksul puhastama ahju, kaminat ja pliiti ning selle korstnat ja ühenduslõõri isik, kellel on sellekohane kutsetunnistus. Töö teostamise järel väljastatakse kliendile tõend küttesüsteemi tehnilise seisukorra ja ohutuse kohta. Muul ajal võib koduomanik ise või isik, kes vastavat kutsetunnistust ei oma, teostada vajalikke hooldustöid.

Korstnapühkija tellimise kohta saab teavet Päästeameti infotelefonilt 1524 ja lähima korstnapühkija kontaktandmed leiab siit. Küttesüsteemi puhastamise nõuded on leitavad siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles