Estonian Airi lennukites on olnud kaks reisijatevahelist konflikti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas.
Estonian Airi lennukid Tallinna lennujaamas. Foto: Marko Püüa

Estonian Airi lennukites on viimase kümne aasta jooksul olnud kaks reisijatevahelist konflikti, mille tagajärjeks on olnud erakorraline maandumine või lennurajalt tagasi pöördumine.

«Estonian Airil on aastate jooksul tulnud ette mõned juhtumid, kui intsidentide tõttu lennukisalongis on meeskond võtnud vastu lennuplaani muutva otsuse,»  ütles Estonian Airi käitusjuht Anton Õnnik BNS-ile. «Viimasest aastakümnest on kaks vastavat juhtumit – ühe puhul tegi lennuk reisijatevahelise konflikti tõttu erakorralise maandumise Tallinna asemel Stockholmis ning teise puhul pöördus lennuk sarnase intsidendi tõttu lennurajalt tagasi väravasse,» lisas ta.

Vastavates olukordades antakse Õnniku sõnul korda rikkunud isikud üle maapealsetele ametivõimudele, kes käituvad vastavalt selle riigi seadusandlusele. «Lennufirmal on võimalus omaltpoolt erakorralise tegutsemisega kaasnevad kulud tsiviilhagi korras korda rikkunud isikutelt välja nõuda, seda otsustatakse vastavalt igale konkreetsele juhtumile,» lisas Õnnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles