Euroopa sai alguse siit*

Eva Tammsaar
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimustav vaade Sighnakhi kindlusmüürilt: all laiub Alazani org, kust tuleb suur osa Gruusia põllumajandustoodangust.
Vaimustav vaade Sighnakhi kindlusmüürilt: all laiub Alazani org, kust tuleb suur osa Gruusia põllumajandustoodangust. Foto: Eva Tammsaar

Geograafiliselt asub Gruusia Euroopa ja Aasia piiril, aga grusiinid ise tahavad olla Euroopas. Mitte et nad kipuks rohkem kui 3000-aastasest Gruusiast ära – oh ei, selleks armastab grusiin kodumaad liiga palju. Küll aga tahavad nad tunda ennast Euroopasse kuuluvana ja on valmis selle nimel pingutama. 

Gruusias on nüüd paljud asjad teisiti kui kümme aastat tagasi. Toona venitas kevad sinna saabumisega, Thbilisi jättis aprillis Eestist saabujale halli ja kõleda mulje, nappis nii valgust (elektrit) kui ka soojust (kütet). Vanalinnamajade tänava kohale ulatuvad puupitsilised palkonid ähvardasid iga hetk alla kukkuda, hotelli akendest ei avanenud vaade mitte ainult Mtkvari jõele, vaid ka end liiklusringi keskel põõsastes sisse seadnud kodututele koertele, prügimajandusest meie mõttes ei tasunud rääkidagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles