Rand võib saada telefonile saatuslikuks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannas tasub telefoni hoolikalt hoida.
Rannas tasub telefoni hoolikalt hoida. Foto: Panther Media

Soojadel suvepäevadel kasvab remonti vajavate nutiseadmete arv kordades: telefonid surevad liivas ning niiskuse ja kuumuse käes.

Tele2 Eesti tootesortimendi juhi Risto Taliaru kinnitusel ei tasu telefoni rannas liiva peal hoida, sest väikesed osakesed võivad kahjustada nii telefoni kuularit, valjuhääldit kui ka nuppe, teatas Tele 2.

«Kui nupud hakkavad peale rannaskäiku krõbisema, siis peaks telefoni hooldusesse viima. Ilma lihtsa hoolduseta võib seadme nupupadi ära kuluda ja remondiarve tuleb pärast suurem,» ütles Taliaru.

Tema sõnul on aga suurim telefonitapja niiskus. «Kui telefon kukub vette, siis tuleb seadme kasutamine kohe lõpetada ja võimalusel eemaldada aku. Mida kiiremini telefon jõuab peale veekahjustuse saamist hooldusesse, seda suurem on elulootus. Telefoni sisu korrodeerub eriti kiiresti soolase vee mõjul,» lisas Taliaru.

«Inimesed ei võta suvist vihma tõsiselt, aga uued nutitelefonid on nii suured, et käsi ei varja seadet piiskade eest ja niiskus võib avadest sisse pugeda. Paljude telefonide akudel on niiskusindikaator. Kui seade enam ei tööta ning see hoolduses lahti võetakse, siis on kohe näha, et telefon on vett saanud ja garantii ei kehti,» hoiatas Taliaru.

Kolmas suvine oht on telefonile ja tahvelarvutile kuumus, näiteks kui jätta telefon auto katusele või kuuma liiva sisse, võib ekraan liimist lahti tulla.

Mobiilieksperdi sõnul aitavad telefoni hoida kaitseümbris ja -kile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles