«Patust puhas Facebook» meelitab tuhandeid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis sotsiaalvõrgustiku Facegloria esilehest.
Kuvatõmmis sotsiaalvõrgustiku Facegloria esilehest. Foto: Facegloria.com

Grupp Brasiilia evangeelseid kristlasi avasid sotsiaalvõrgustiku, kus on täielikult keelatud vandumine ja erootiline sisu. 

Nn patust puhta Facebooki nimi on Facegloria ning loojate sõnul on kuu eest avatud sotsiaalvõrgustikul praegu umbes 100 000 kasutajat, kirjutab BBC.

Selles võrgustikus on keelatud kasutada 600 sõna ning «meeldib» nupu asemel on nupp «aamen».

Praegu on Facegloria vaid portugali keeles, kuid plaanis on muuta võrgustik kättesaadavaks ka teistes keeltes ning luua ka mobiilirakendus. 

Veebidisainer Atilla Barros rääkis, et Facegloria loodi, sest Facebookist leiab palju vägivalda ja pornograafiat. Facegloria eesmärk on aga rääkida jumalast ning levitada jumala sõna.

Oma sotsiaalvõrgustik on ka moslemitel. Sotsiaalvõrgustik Ummaland loodi 2013. aastal ning praegu on sel umbes 329 000 liiget. Sel on naistele «laiendatud privaatsuse sätted» ning igapäevane islamistlik inspireeriv tsitaat.

Sotsiaalvõrgustiku loojate sõnul on Ummalandi eesmärk on kanda Islami väärtusi ning sealt ei leia hooplemist, lobisemist ega keelepeksu, sest sotsiaalmeedia kanal keskendub vaid oluliste sõnumite edastamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles