Uute sõiduautode müük kasvas hüppeliselt

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis müüdi rohkelt sõiduautosid.
Juunis müüdi rohkelt sõiduautosid. Foto: Lukas Balandis

Uute sõiduautode müük tõusis juunis hüppeliselt ning kokku müüdi eelmisel kuul 1971 uut sõiduautot, neist populaarsemad olid Citroen, Peugeot ja Volkswagen.

Tänavu esimesel poolaastal on tavaks saanud, et uute sõiduautode müük kõigub kuude lõikes suure amplituudiga. See jätkus ka juunis, sest maikuu 11 protsendilise languse järel müüdi juunis uusi sõiduautosid nelja protsendi võrra rohkem kui mullu, kokku müüdi juunis 1971 uut sõiduautot.

Automarkidest olid sarnaselt maikuuga kaks kõige edukamat Toyota ja Škoda, milliseid müüdi vastavalt 305 ja 184 autot. Kolmandaks tõusis automarkide seas Nissan 165 müüdud autoga.

Samas vallutas Nissan oma Qashqai’ga mudelite tabeli tipu 124 müüdud autoga. Teiseks läksid enim kaubaks Škoda Octavia ning kolmandaks Toyota Avensis. Juba mitmendat kuud järjest ei müüdud mitte ühtegi elektriautot.

Uute tarbesõidukite müük tegi aga juunis veelgi suurema hüppe ja kasvas võrreldes möödunud aastaga koguni 28 protsenti. Neist edukaim oli markidest Citroen ning järgnesid Peugeot ja Volkswagen. Veokite segmendis jagasid juunis esikohta DAF ja Volvo ning kolmandaks müüs enim veoautosid Scania.

Esimese poolaastaga on tänavu müüdud kokku 10460 uut sõiduautot. Juunis kasvas aga uute sõiduautode osakaal kogu impordist koguni 49 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles