Eestlaste truudus kurgile kasvab

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurk.
Kurk. Foto: Urmas Luik / Postimees

Alanud kurgikorjamishooajal plaanib Salvest koostööpartneritelt osta 1100 tonni kurki, mida on ligi kümnendik rohkem kui eelmisel aastal.

«Kurk on traditsiooniliselt eestlaste toidulaual olnud ning aja jooksul ei ole kurgitarbimine vähenenud, vaid pigem kasvanud,» ütles Salvesti turundus- ja tootearendusjuht Aulike Miljand.

Kõige populaarsem on Miljandi sõnul Mahe kurk, hästi vastu võetud on ka eelmisel aastal poelettidele jõudnud Talukurk. «Ka sel aastal lisandub tootevalikusse uusi maitseid,» sõnas ta.

Salvestile kurke, kapsaid ja punapeeti kasvatava Lenno Koddala sõnul pole eelnevate kuude ilm kurgikasvatusele kõige parem olnud. «Kurk nõuab ööpäevast sooja 10-11 kraadi ringis, kuid sel kevadsuvel on ööd olnud külmad. Korjamishooaeg on võrreldes eelmise aastaga ligi kaks nädalat hilisem,» ütles Koddala.  Ta lisas, et  vähe on olnud ka vihma, mis ehk tavainimesele hoopis head meelt valmistab.

Maitseharjumuste puhul tuleb köögiviljakasvatajal lähtuda sellest, mis eestlastele meeldib, mis mitte. «Eestlane eelistab näiteks siledakoorelist kurki, Lääne-Euroopa aga näsalist,» ütles Koddala.

Praegu kasvatab Koddala Salvestile kahte sorti kurki, samuti on põldudel katsetussordid, et tuua valikusse uusi maitseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles